Det går an av Almqvist (LL-version)

97891878317201-405x600Den alldeles utmärkta lättlästa versionen av Det går an läste vi med eleverna på Språkintroduktionen år 7-9. Många intressanta diskussioner och jämförelser mellan Sveriges 1800-tal och deras länders dåtid och nutid framför allt när det gäller kvinnosynen! Nästan hela boken läste eleverna högt i turvisa dialoger, vilket gav stor aktivitet och engagemang. Språket blev inte ett hinder för de allra lässvagaste utan alla kunde och ville läsa högt. Boken avslutades med en livlig debatt: Brinna eller vinna! där vi spelade teater i form av TV-sänd debatt. Succé! Dagen efter fick eleverna skriva en argumenterande text med debatten som modell.
Se länk: argumenterande-text

Eleverna fick använda Venn-diagram för att jämföra Sverige i början av 1800-talet med sina egna länder i nutid. Likheterna mellan hur Sveriges kvinnor hade det då och hur till exempel Afghanistans kvinnor har det idag blev väldigt tydlig.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *