Julinspirerande läsning

Såhär en dryg vecka innan tomten hälsar på så julboostar jag genom att läsa kortare och längre texter om jul. Jag rekommenderar varmt julkalendern från Novellix; en blandning av 24 olika noveller i en härlig julbukett. Återupplever den pirriga känslan som barn att öppna och se vad som gömmer sig bakom varje lucka. En annan kort julhistoria med en allvarsam underton är Fredrik Backmans Ditt livs affär . Citerar delar av baksidestexten
” Det är natten före julafton, en grå kvinna kommer gående genom sjukhusets korridorer för att hämta en av oss…Ett av våra liv måste tas, om inte ett annat ges frivilligt. Men det räcker inte att någon bara dör, för ett liv är inte det som händer när det tar slut, ett liv är allt som hände fram till dess.” En tänkvärd berättelse som går att läsa året om. Mitt sista tips är Jeanette Wintersons Juldagar-12 berättelse och 12 festmåltider för 12 dagar. Tjusningen är att det är kortare berättelser som varvas med recept så det är en bok som räcker hela julen lång. ”Läs dem, läs dem ensam, läs dem tillsammans. Eller återberätta dem med frostig andedräkt under en vintrig promenad!”

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *