No och jag (de Vigan) och Undret (Palacio)

no-och-jag undret

No och jag av de Vigan och Undret av Palacio är två böcker som passar utmärkt att arbeta med under temat utanförskap. Boksamtalen kan ske i grupper där romanerna bearbetas var för sig, men det går också alldeles utmärkt att korsa dessa i gemensamma samtal då utanförskap men även mod är centrala i bägge. No och jag utspelar sig i Paris och vi får följa Lou, en smart 13-åring som lever i en utåt sett trygg familj men en svår tragedi vilar tungt i familjen. Hon möter No, en hemlös och upprorisk 18-åring som också bär på ärr från sin barndom. Stark vänskap uppstår mellan flickorna som både helar och söndrar deras liv. Undret utspelar sig i USA med Auggie, en helt vanlig men totalt ovanlig kille, som huvudperson. Auggie föds med ett deformerat ansikte och ett skarpt intellekt. Hans önskan är att bara få vara som alla andra. En enkel önskan kan tyckas men i den bistra verkligheten tuff, mycket tuff.

Förslag på uppgifter till böckerna

undret

no-och-jag

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *