Tjänster i hemmet av Hållander

tjansterhemmet3dhu-1Marie Hållanders bok Tjänster i hemmet är en känslosam och realistisk bild av en verklighet som många äldre i vårt samhälle lever i. De vårdtagare som varje dag bara möter en mänsklig kontakt – personal från hemtjänsten. Sorg och glädje varvas i berättelserna. Läsaren kommer de gamla och sjuka nära och blir en del av deras vardag. Boken fungerar utmärkt som ämnesövergripande läsning på Vård och omsorgsprogrammet. Eleverna kan relatera till den värld vi möter i boken, vilket gör att språket trots att det ligger på en högre nivå, åt det poetiska, ändå inte blir ett hinder för eleverna då deras förförståelse är så pass hög. Boken kan med fördel läsas i sin helhet, men den fungerar även att läsa delar av. Den består av kortare berättelser som är fristående, men ändå i ett sammanhang. Förutom boksamtal användes boken även som en del i att arbeta med utredande texter, se länk.

utredande-tjanster-i-hemmet

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *