Arkan Asaad, författarbesök 2016 och 2018

 

blod-rodare-an-rott-en-berattelse-om-mod-smarta-och-vagen-till-forsoning9789113035659_200x_stjarnlosa-natter-en-berattelse-om-karlek-svek-och-ratten-att-valja-sitt-liv_pocket
26 september 2018
” Det var väldigt bra, önskar att ALLA kunde lyssna på Arkan. Arkan kan gärna snacka med SD gällande invandringspolitiken…..” Elev på Sh
”Det var intressant att få höra hur han kämpat i sitt liv. Jag kände igen många saker i hans berättelse. Det viktigaste var att han gav oss kraft att inte ge upp utan att kämpa för sina mål.” Elev på Språkintroduktionen

Över 400 elever från Teknikprogrammet, Vård-och omsorgsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Industriprogrammet och IM hade läst boken Stjärnlösa nätter innan de lyssnade på Arkans föreläsning. Eleverna fokus och engagemang under föreläsningen visade hur uppskattad han var. Arkan har en fantastisk förmåga att tala personligt till varje elev  oavsett bakgrund. Arkans livsberättelse och positiva levnadsråd berör eleverna.

 

 

2016
Snöstorm och teknikfel på flygplanet höll på att stoppa Arkans föreläsning i Luleå. Efter snabb hämtning vid flyget så kliver Arkan in på scen inför 350 elever en minut innan utsatt tid. I publiken sitter svenska gymnasieklasser och över 180 elever från  Språkintroduktionen, de allra flesta har läst Stjärnlösa nätter.
Arkans föreläsning skapar en tät och engagerad stämning. Hans direkta tilltal och starka historia lämnar ingen oberörd. Arkans besök var mycket uppskattat.
Här är några elevkommentarer:

” Suveränt! Lätt en av de bättre föreläsningarna jag varit på. Bara själva stämningen var annorlunda. Från att han steg in, var publiken redan fast. Han pratade om väsentliga saker som drömmar och målade upp en realistisk bild. Det var intressant att få veta mer om bakgrunden till varför hans far blev som han blev (varför han tog sina beslut. Men det finaste var att man kände kopplingen till de som kanske gått igenom liknande saker.)
Slutet!!! Berättelsen och träffen med Shilan och hans syn på kärlek. Så VACKERT!!!! Man vill helt enkelt inte att det skulle ta slut.” Elina

” Det var jättebra och man har fått mer information om honom och hans pappa. Pappan var inte så elak person som jag tänkte. Arkan var jätterolig och jag lärde mig av honom och läsningen att man kan komma fram till sina drömmar en dag. Det gäller bara att börja kämpa.”
Jamila

” De var svårt för mig när jag lyssnade på hans historia. Jag började nästan gråta.” Ashraf

Här kan du läsa vad fler elever tänkt om besöket:
elevtankar-efter-arkan-asaads-forfattarbesok-docx

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *