När jag inte hade nåt (Glasgow)

nar-jag-inte-hade-natNär jag inte hade nåt är en spännande bok att arbeta med där det vid sidan av läsandet passar utmärkt att jobba multimodalt som att lyssna/analysera rappmusik och se klipp från Så mycket bättre. Boken handlar om artisten Ison Glasgows uppväxt från sin hemstad New York via pappans hemö Barbados fram till flytten till Sverige med sin mamma. Språket är lättillgängligt och hans berättelse är gripande, vilket engagerade eleverna på språkintroduktionen, estetiska programmet och samhällsvetenskapsprogrammet och resulterade i mycket fina trepartssamtal.

Språkintroduktionselevernas gruppvisa arbete med lässtrategier  lasstrategier-ison
Elevernas boksamtalsfrågor  ison-glasgow-fragor
Fördjupning av rastafari via Simon och håret i den grafiska bibelversionen  simson-och-haret
Textanalys av Från hjärtat  musikanalys  fran-hjartat

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *