Svalors flykt (Majgull Axelsson)

Majgull Axelssons roman Svalors flykt är en angelägen berättelse om Zadie, som egentligen heter Molly, och ”pyskologen” Christel. Zadies högsta dröm är att efter otaliga fosterhemsplaceringar nu äntligen kanske få en egen lägenhet där hon kan få leva sitt liv – ifred från drogande och kriminella föräldrar eller andra människor som vill henne illa. Kravet från socialen är att hon ska gå på samtal med Christel. Christel å sin sida brottas med minnen från sin ungdomstid, en oönskad diagnos kallad ”Herr P” och förlorar dessutom dramatiskt en närstående under berättelsens gång. Mot alla odds hittar Zadie och Christel en styrka i varandra och vågar till slut öppna sig om både sorger, saknad och framtidstro.

Tyvärr känns verkligheten nära och trovärdig i Zadies helvete till livssituation. Det finns mycket att reagera över och diskutera i Svalors flykt. Läs den!

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *