Mordet på Orientexpressen (Agatha Christie)

9100577650Mordet på Orientexpressen är Christies pusseldeckare från 1934. Vintern 1935 avgår Orientexpressen från Istanbul till Calais. Hercule Poirot och 13 andra passagerare finns ombord. Tåget måste stanna mitt i natten eftersom snö har rasat på rälsen. Hercule upplever natten som allmänt orolig och störs av oväsen från grannkupéerna. Morgonen därefter hittas en av passagerarna mördad med tolv knivhugg. En sluten miljö, ett visst antal misstänkta – Poirot övertalas att leda förhören och alla har såklart alibi för natten. Mordet på Orientexpressen finns filmatiserad och jag har ibland följt denna arbetsgång:

bocker-om-brott

valfri-deckare

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *