Saknad (Karin Alvtegen)

Sibylla Forsenström har i många år själv valt att bryta med sin familj, sina vänner och samhället i stort och lever som uteliggare i det moderna Stockholm. En natt befinner hon sig på fel plats vid fel tidpunkt och blir helt plötsligt huvudmisstänkt i en brutal och omskriven mordhistoria. För att rentvå sig måste hon på egen hand ta reda på vem mördaren är, vilket gör hennes situation än mer komplicerad.images4exavmr1

Men vad  är det i Sibyllas förflutna som fått henne att välja det liv hon har valt? Och måste hon till slut ta itu med sina egna problem för att klara sig ur en situation som en av samhällets mest efterspanade person?

Saknad är en psykologisk spänningsroman som utspelas i miljöer och i en tid som känns både vardagliga och bekanta. Den här romanen passar för alla gymnasiets årskurser, för både tjejer och killar.

Saknad finns filmatiserad (BBC) med titeln Missing (2006). Ett samarbete kring den här deckaren med till exempel engelska, samhällskunskap eller psykologi skulle vara spännande!

Exempel på frågor efter läsningen: saknad

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *