Spelreglerna (Jonas Karlsson)

Bröllop (Jonas Karlsson) – ur Spelreglerna

Flera av Jonas Karlssons noveller passar bra för elever i gymnasieåldern. De är både intressanta att diskutera i grupp och litterärt välskrivna. Den novell jag särskilt vill lyfta fram är Bröllop ur novellsamlingen Spelreglerna. Här träffar vi ett berättarjag som börjat på ett nytt jobb och hittat en ny vän bland kollegorna – tror hon. Snart märker hon att kollegan skriver en blogg där det står negativa och hånfulla kommentarer om berättarjaget. Fortsättningen kretsar kring om man ska ge människor en andra chans eller inte och läsaren lämnas slutligen att skapa sig en egen uppfattning om vad som händer. Sociala medier, relationer och vårt samtida nätuppkopplade liv står i fokus även om ett bröllop också planeras. Och vad är det egentligen för slags text? Till vem riktar sig berättarjaget och var?

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *