Folk med ångest (Backman) och Scener ur hjärtat (Ernman, Thunberg)

Böcker kan vara aktuella av olika anledningar. Jag har precis läst två som är omtalade men av helt olika orsaker. Fredrik Backman har precis kommit ut med Folk med ångest som är en bråkig och stökig roman med både humor och svärta. Poliser, mäklare, Ikea-missbrukare och en kanin är några av huvudpersonerna. Som vanligt lyckas han fånga samhällsfenomen och samhällsproblem med språklig snits och vissa riktigt vassa vändpunkter. Klart läsvärd! Den andra valde jag för att få bilda mig en egen uppfattning om Greta-effekten. Scener ur hjärtat är boken som kom ut precis innan Greta Thunberg valde att gå ut i klimatstrejk. Här får jag som läsare en större förståelse för hur det kan vara att leva med två barn som båda är annorlunda på olika sätt. En gåva men också stora utmaningar i en familj som utåt sett är välmående och framgångsrik. Boken är mycket rak och ärlig om tiden fram till den stora Greta-boomen och ger en mer nyanserad bild av familjen Ernman Thunberg.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 svar på ”Folk med ångest (Backman) och Scener ur hjärtat (Ernman, Thunberg)

  1. Tack för tipsen! Fredrik Backman är en personlig favorit (även om jag inte hunnit läsa hans senaste verk). Vilken målgrupp tror du denna bok passar bäst till?

    • Den skiljer sig ju jämfört med Ove och Björnstad som har mer ungdomar i handlingen. Ser den mer som en gobit till oss Backmanfan. Kan däremot rekommendera hans kortromaner Ditt livs affär och Varje morgon blir vägen hem längre och längre. Tänkte försöka arbeta med åtminstone den första i någon av kurserna i år. Gärna i samarbete!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *