Köpmannen från Venedig (Shakespeare)

kopmannen-i-venedigShakespeares 1500-talsdrama handlar om köpmannen Antonio som lånar pengar till sin vän Bassanio som ska fria till sin kärlek Portia. Antonio lånar summan från juden Shylock. Om inte skulden betalas tillbaka i tid kommer Shylock att kräva ett skålpund kött ur Bassanios kropp. Som i alla Shakesoearepjäser blir det förvecklingar och problem, både vad göller kärlekshistorien och återbetalningen av skulden.

Kristendom, judendom, föräldrar, barn, kärlek, trohet, ärlighet, skämt och kvinnlig list – allt finns med i Köpmannen i Venedig. Detta är ett uppskattat drama som också finns i bra filmversioner som komplement.  Förslag  på frågor: kopmannen-i-venedig

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *